Museum Donkmeer

Museum Donkmeer – Klim naar democratie opende de deuren in juli 2006. Het is gelegen aan de oevers van het Donkmeer, naast Festivalhal Donkmeer. Ook het toeristisch infokantoor is in dit gebouw gevestigd.

De toegang tot het museum is gratis, rondleidingen enkel op aanvraag.

Opgelet: De museuminfrastructuur is aan vernieuwing toe en wordt momenteel herbekeken.

Museum

Als opvolger van het vroegere Boerenkrijgmuseum te Overmere, besteedt Museum Donkmeer nog steeds ruime aandacht aan de Franse Revolutie en de gevolgen ervan voor de Zuidelijke Nederlanden. Museum Donkmeer biedt echter meer dan enkel de Boerenkrijg. Het blikveld werd verruimd naar de 18de en 19de eeuw. Je krijgt een beeld van hoe het was om in die tijd te leven. Maak kennis met de Verlichting en de politieke veranderingen die volgden.

Collectie
De geschiedenis van de collectie gaat terug tot de jaren zestig van vorige eeuw, toen een lokale priester oude voorwerpen uit de streek verzamelde en bijeenbracht om te worden tentoongesteld in het lokale Boerenkrijgmuseum. Ze bestaat zowel uit gebruiksvoorwerpen uit 18de en 19de eeuw als uit kerkelijke objecten en een beperkte bibliotheek oude drukken. Nu is deze collectie onder de hoede van Museum Donkmeer.

Contact

dienst citymarketing:
052 43 25 60
citymarketing@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies