Trage wegen

Wat?

De gemeente Berlare heeft zich geëngageerd om trage wegen te herwaarderen. Ze heeft daarbij een partner gevonden in Regionaal Landschap Schelde-Durme.

Trage wegen zijn wegen en paden voor niet-gemotoriseerd verkeer. Het zijn wegjes die fietsers, wandelaars, ruiters mogen gebruiken, zowel in de dorpskernen als in velden, bossen en op dijken. Ze zijn echter in veel gevallen verwaarloosd. Het belang van het herstel en de opwaardering van dit netwerk aan trage wegen kan niet worden overschat. Ze zijn veilig, hebben vaak een grote ecologische en historische waarde en … ze zijn meestal sneller dan je denkt. Ideaal voor fiets- of voettochtjes naar school, het werk of de winkel.

Verhalentocht 'Niet bang te krijgen' - verlengd wegens succes tot 30 maart 2021.

Verspreid in de Gratiebossen vind je een tiental bordjes met daarop een stukje luisterverhaal van auteur Do Van Ranst en mooie illustraties van Wim Finck. Samen vormen ze één lang verhaal in een prachtig decor.

De tocht bedraagt 7km met vertrek en aankomst aan de Bareldonkkapel, Kapelleplein, Berlare.

De wandelroute kan je hier downloaden en is ook gratis te verkrijgen in het nabijgelegen toeristisch infokantoor Onthaalpoort Donkmeer, Donklaan 123 (nabij A. Nelenpad), 9290 Berlare, 052 43 25 60  en toerisme@berlare.be.
Het verhalenboekje kan je er voor 5,00 euro aankopen.

qr-codes met luisterfragmenten
Op de infoborden staat een qr-code. Als je deze inscant met je mobiele telefoon, kan je het verhaal beluisteren.

Hieronder vind je alvast alle mp3's.


1. De Lange Man van Zele 

2. Osschaert, de kwelduivel van Hamme 

3. De Zwarte Madam uit Berlare 

4. Hoe Vuilaerde Schoonaerde werd 

5. De bultenaars van Wetteren 

6. Kwelgeest Kludde van Wichelen

7. Het kasteel van Laarne

8. Het hemd van de geest te Lebbeke

9. De heks in het bos van Buggenhout 

10. En toen?

3 Trage Wegen wandelroutes in de buurt

Natuur dicht in de buurt dus.

Trage wegen zijn er voor wandelaars, fietsers en landbouwers. Het zijn verbindingen om op een veilige en leuke manier naar je werk, school, buurtwinkel of akker te gaan. Of gewoon, om een fijne wandeling te maken.

Er zjn al veel 'snelle' geasfalteerde wegen. Maar mensen hebben ook nood aan meer trage wegen.  Het zijn aangename alternatieven die kleur geven aan het landschap. Met hun houtkanten, knotbomenrijen en bloemrijke bermen bieden ze een thuis voor vogels en andere kleine dieren.

De wandelroute Berlare start aan taverne 't Veerhuis, Waterhoek 25, 9290 Berlare, waar je ook parkeermogelijkheid hebt. Dit startpunt is vlakbij het veer Berlare-Appels.

De brochure kan je hier downloaden en ook verkrijgen in het toeristisch infokantoor Onthaalpoort Donkmeer.  Ook de wandelroutes Hamme en Wichelen vind je erin terug.

Meer info

Check onze Trage Wegen en nog meer wandelroutes op berlare.be/wandelen.

Contact

dienst vergunningen:
052 43 25 15
vergunningen@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies