Trage wegen

Wat?

De gemeente Berlare heeft zich geëngageerd om trage wegen te herwaarderen. Ze heeft daarbij een partner gevonden in Regionaal Landschap Schelde-Durme.

Trage wegen zijn wegen en paden voor niet-gemotoriseerd verkeer. Het zijn wegjes die fietsers, wandelaars, ruiters mogen gebruiken, zowel in de dorpskernen als in velden, bossen en op dijken. Ze zijn echter in veel gevallen verwaarloosd. Het belang van het herstel en de opwaardering van dit netwerk aan trage wegen kan niet worden overschat. Ze zijn veilig, hebben vaak een grote ecologische en historische waarde en … ze zijn meestal sneller dan je denkt. Ideaal voor fiets- of voettochtjes naar school, het werk of de winkel.

Dag van de Trage Weg - Gegidste Verhalentocht

In het kader van de ‘Dag van de trage weg’ neemt gids Diane Geerts van Heemkundige Kring Overmere je op zaterdag 17 oktober 2020 mee op begeleide verhalen-wandeltocht doorheen de Gratiebossen. Ze vertelt je er meer over de volksverhalen uit de verhalentocht én de bewandelde trage wegen. Samenkomst om 10 uur aan de Bareldonkkapel, Kapelleplein 1, 9290 Berlare.

Voor deze begeleide wandeltocht worden er maximum 40 deelnemers toegelaten.

Uiterlijk woensdag 14 oktober inschrijven via:

* FB-event https://www.facebook.com/events/318671596014371/
of
* toerisme@berlare.be, tel. 052 43 25 60 met vermelding van je naam, gsm nr en het aantal deelnemers.
voor meer info zie berlare.be/verhalentocht

Contact

dienst vergunningen:
052 43 25 15
vergunningen@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies