Vaccinatiecentrum Dender Boonwijk (nieuwe locatie!)

Wat?

Vanaf 1 mei 2022 schakelt Vlaanderen over naar een waakstand voor de vaccinatiecentra. Inwoners van Berlare kunnen terecht in vaccinatiecentrum Dender Boonwijk, Serbosstraat 8 in Dendermonde. Inwoners die nog niet gevaccineerd zijn en nieuwe 5- en 12-jarigen kunnen er terecht voor vaccinatie. Er is geen afzonderlijk kindervaccinatiepunt meer open.

Wanneer wordt er gevaccineerd?

Er vindt 1 vaccinatiemoment plaats om de 10 dagen, op woensdagnamiddag van 15 tot 19 uur en op zaterdagmorgen van 9 tot 13 uur. In uitzonderlijke omstandigheden kan het gebeuren dat van deze uren wordt afgeweken.
Concrete planning voor de komende maanden:

  • Mei: woensdag 4 mei, zaterdag 14 mei en woensdag 25 mei (uitzonderlijk van 9 tot 13 uur)
  • Juni: zaterdag 4 juni, woensdag 15 juni en zaterdag 25 juni
  • Juli: woensdag 6 juli (uitzonderlijk van 9 tot 13 uur), zaterdag 16 juli en woensdag 27 juli
  • Augustus: zaterdag 6 augustus, woensdag 17 augustus en zaterdag 27 augustus

Bereikbaarheid

Gratis met de (bel)bus

Alle inwoners van Berlare kunnen met De Lijn (ook de belbus) gratis heen en terug naar hun vaccinatieafspraak reizen. Dat doe je door een sms te sturen naar het nummer 4884 met deze tekst: VACBER.

  • Het antwoordbericht geldt als vervoersbewijs voor de heen- en terugreis op de dag van je vaccinatieafspraak. Bij controle op de bus moet je je vaccinatieafspraak kunnen voorleggen.
  • Per verzonden sms wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je telecomoperator.
  • Per gsm-nummer kun je maximaal 4 tickets aanvragen. Een ticket is geldig voor zowel de heen- als terugreis.

Met de belbus
De belbus moet je vooraf reserveren. 
Halte op 330 meter van het vaccinatiecentrum (halte 'Boonwijkstraat').


Met de bus
Lijn 27-28 vanuit Schoonaarde - halte ‘Dendermonde Station’ (900 meter te voet via Burgemeester Portmanslaan en Boonwijkstraat)

Met de auto
Kies in je gps voor 'Serbosstraat 8, 9200 Dendermonde' als adres. Volg ter plaatse de pijlen. Vanuit Schoonaarde rij je via de Leopoldlaan, Geldroplaan, Burgemeester Portmanslaan, Paardentrapstraat, Boonwijkstraat, Diepestraat, Serbosstraat.
Je kan parkeren op het plein vóór het vaccinatiecentrum (40 plaatsen waarvan 6 voor personen met een beperking) en in de omliggende straten.

Hulp nodig?
Heb je hulp nodig bij het vervoer naar het vaccinatiecentrum?
1. Probeer eerst een oplossing te zoeken in je eigen omgeving. 
Een begeleider kan niet enkel instaan voor vervoer, maar kan ook samen met jou het traject doorlopen, als dat nodig is bv. bij fysieke of psychische problemen. Je hebt daarvoor geen speciaal attest nodig.
2. Ben je al klant bij de mobiliteitscentrale van de mutualiteit? Ook zij kunnen instaan voor vervoer. 
3. Contacteer het callcenter via 0800 99 502 om samen een oplossing op maat te zoeken.

Personen met een beperking kunnen parkeren op voorbehouden plaatsen op het plein voor de ingang van het vaccinatiecentrum, dichtbij de ingang. 
Voor personen die moeilijk kunnen stappen, zijn er rolstoelen voorzien. Geef een seintje aan de steward en deze brengt de rolstoel tot bij jou of tot aan je auto. Beschik je zelf over een rolstoel? Breng deze dan gerust mee. 

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies