Wandelen

Berlare is een overwegend groene gemeente. Dat ontdek je via enkele prachtige wandelingen. Je kan de veelzijdigheid van het gebied zelf verkennen, of één van de uitgestippelde routes volgen. In elk geval: laat je verrassen door zoveel natuur!

Het startpunt van verschillende wandelingen is aan het toeristische infokantoor, Museum Donkmeer. Daar kan je altijd terecht voor meer informatie en verschillende kaarten. Begeleide groepswandelingen zijn ook altijd een mogelijkheid.

Meer info: toeristisch infokantoor, 052 43 25 60 en toerisme@berlare.be

Wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer

Het wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer serveert je 165 km aan wandelmogelijkheden in de buurt van de Schelde tussen Berlare en Dendermonde. Stel zelf je tocht samen en wandel van knooppunt naar knooppunt langs Kalkense Meersen, het Donkmeer en de Scheldedijken. Geniet van de voorbijglijdende boten, de prachtige getijdennatuur en rust uit in een van de talrijke cafeetjes. Of je links- of rechtsom stapt, maakt niet uit, het netwerk is in twee richtingen bewegwijzerd.

Wandelnetwerk Kalkense Meersen - Donkmeer
Wandelrouteplanner

Een tochtje langs de boorden van het meer

5 km en met het kwaliteitslabel 'Wandelen met een +' van Toerisme Oost-Vlaanderen omwille van de comfortabele toegankelijkheid voor rolstoelen en kinderwagens. 

Wandelen met een plus: Donkmeerroute

Waterwandeling

Het idee om een waterwandeling uit te werken is ontstaan in GROS Berlare (Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking). Het waterschap dat Berlare heeft met Rio Verde (Ecuador) willen ze op die manier meer in de kijker zetten.   

Het startpunt van de waterwandeling is aan het toeristische infokantoor, Museum Donkmeer. Daar kan je altijd terecht voor de wandelbrochure (1 euro). 

Donkmeerroute

De Donkmeerroute (11 km) laat je kennismaken met alle troeven van de omgeving. Je kan er varen, vissen, wandelen en fietsen. Op een zonnig terras smaakt de vermaarde Donkse paling nog eens zo lekker. Ook de ruime omgeving heeft heel wat te bieden. Een oude meander van de Schelde serveert een verscheidenheid aan landschappen: velden, bossen, vijvers en polders. Je wandelt door Berlare Broek, op de Scheldedijk, langs het kasteel van Uitbergen en voorbij recreatiedomein Nieuwdonk. Een routeverkorting langs de Eendenkooi is tevens mogelijk. 

Donkmeerroute

Contact

Onthaalpoort Donkmeer
052 43 25 60
toerisme@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies