Wandelen

Berlare is een mooie, groene gemeente. Dat ontdek je via de vele, prachtige wandel- en fietsroutes. Je kan de veelzijdigheid van het gebied zelf verkennen of één van de uitgestippelde routes volgen. In elk geval: laat je verrassen door zoveel natuur!

Het startpunt van verschillende wandelingen en fietsroutes is aan het toeristisch infokantoor : Onthaalpoort Donkmeer, Donklaan 123 (gps : A. Nelepad), 9290 Berlare, 052 43 25 60 en toerisme@berlare.be

Hier kan je terecht voor wandel- en fietskaarten en meer info over de mogelijkheden in de buurt. Ook begeleide groepswandelingen zijn, mits reservatie, een mogelijkheid.

Wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer

Het wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer serveert je maar liefst 165 km aan wandelmogelijkheden in de buurt van de Schelde, tussen Berlare en Dendermonde.
Stel zelf je tocht samen en wandel van knooppunt naar knooppunt langs Kalkense Meersen, de Scheldedijken en het Donkmeer.
Geniet van de voorbijglijdende boten, de prachtige getijdennatuur en rust uit in één van de talrijke cafeetjes of restaurants.
Of je links- of rechtsom gaat, maakt niet uit, het netwerk is in twee richtingen bewegwijzerd.
Je kan de wandelkaart Kalkense Meersen – Donkmeer voor € 6 aankopen in ons toeristisch infokantoor: Onthaalpoort Donkmeer, Donklaan 123, 9290 Berlare. 052 43 25 60 en toerisme@berlare.be
of
downloaden via de Scheldeland webshop: Wandelnetwerk Kalkense Meersen - Donkmeer
en daarna
makkelijk je route plannen via wandelknooppunt : Wandelrouteplanner

Wandelnetwerk Kalkense Meersen - Donkmeer
Wandelrouteplanner

Een tochtje langs de boorden van het meer

5 km en met het kwaliteitslabel 'Wandelen met een +' van Toerisme Oost-Vlaanderen omwille van de comfortabele toegankelijkheid voor rolstoelen en kinderwagens. 

Wandelen met een plus: Donkmeerroute

Waterwandeling

Het idee om een waterwandeling uit te werken is ontstaan in GROS Berlare (Gemeentelijke Raad voor OntwikkelingsSamenwerking). Het waterschap dat Berlare heeft met Rio Verde (Ecuador) willen ze op die manier meer in de kijker zetten.   

Het startpunt van de waterwandeling is aan het toeristische infokantoor, Museum Donkmeer. Daar kan je altijd terecht voor de wandelbrochure (1 euro). 

Contact

Onthaalpoort Donkmeer
Donklaan 123 (gps: A. Nelenpad)
9290 Berlare
052 43 25 60
toerisme@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies