Aangifte schade openbaar patrimonium

Wat?

Heb je ergens schade aan het openbaar domein gezien? Meld het dan aan de dienst vergunningen via onderstaand formulier. Wees fair en meld het ook als je zelf verantwoordelijk bent voor de beschadiging.
Onze technische ploeg zorgt voor de herstelling. De kosten zijn voor de verantwoordelijke. Indien nodig, doen onze medewerkers er alles aan om deze te vinden.

Heb je zelf schade geleden, op het openbaar domein, en denk je aanspraak te maken op een schadevergoeding van het gemeentebestuur?
Dan doe je er goed aan een volledig dossier aan te leggen. Dit omvat zeker:

  • de feiten (naam, adres, datum, plaatsbeschrijving, …)
  • de omstandigheden die de schade hebben veroorzaakt (foto’s, getuigenverklaringen, proces-verbaal, …)
  • bewijzen van de schade (doktersattesten, aankoopbewijzen, offerte voor herstelling, …)

Je kan hiervoor samenwerken met je eigen verzekeringsmaatschappij. Je maatschappij onderzoekt de rechtsgrond, en leid je mee naar de juiste aansprakelijke. Voor schade die veroorzaakt wordt door gewestwegen kan het gemeentebestuur nooit aansprakelijk zijn, bijvoorbeeld. Hoe sneller je (rechtstreeks of via jouw verzekeringsmakelaar) een volwaardig dossier indient bij het gemeentebestuur (secretariaat@berlare.be) des te sneller kan een schadevergoeding volgen. Uiteraard zal de gemeente samen met haar verzekeraar de zaak onderzoeken. Dat vergt, afhankelijk van de complexiteit, een zekere tijd. Als je in die tussentijd vragen hebt over de stand van je dossier, dan kan je die altijd stellen aan het gemeentebestuur, en meer bepaald het secretariaat.

Contact

dienst openbare werken:
052 43 25 30
openbarewerken@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies