Kadastrale gegevens

Wat?

Het kadaster identificeert ieder stuk grond.
Bij kadastrale plannen horen kadastrale leggers. Op zo een legger zie je ondermeer de eigenaar, de oppervlakte (bij benadering) en het kadastraal inkomen. Dit kadastraal inkomen is de basis voor de berekening van de onroerende voorheffing.

De identificatie van een perceel is steeds opgebouwd als volgt: Fusiegemeente, Afdeling, Sectie, Nummer, Exponent. Voorbeeld: Berlare, 2 de afdeling, sectie A, nr. 111a2.

Berlare kent drie afdelingen: Berlare (1ste afdeling), Uitbergen (2de afdeling) en Overmere (3de afdeling).
Ieder perceel heeft een uniek nummer. Als de grond wijzigt (bijvoorbeeld de opsplitsing in twee loten), vervalt het oude nummer en krijgen beide percelen elk een nieuw nummer.

Waar aanvragen?

Voor vragen in verband met het kadastraal inkomen (vaststelling, bezwaar, indexatie, vermindering onroerende voorheffing, vermindering registratierechten, …):
Ministerie van Financiën - Administratie van het Kadaster:
Dr. André Sierensstraat 16/1
9300 Aalst
02 575 95 70 en contr.kad.wetteren@minfin.fed.be

Vanaf 1 juli 2014 worden er geen papieren uittreksels van de kadastrale plannen en van de kadastrale legger meer afgeleverd, rechtstreeks aan de balie. Er worden enkel nog mondelinge inlichtingen gegeven aan eigenaars en huurders. Voor elk uittreksel wordt een aanvraagformulier ingevuld, dat wordt opgenomen in de normale documentenstroom.
De dienst uittreksels van het kadaster is elke weekdag van 9 tot 12 uur open voor publiek. Het archief van het kadaster is enkel nog toegankelijk na afspraak.
Gewestelijke dienst van het Ministerie van Financiën - Administratie van het Kadaster:
Sint-Lievenslaan 27
9000 Gent
02 577 29 90 en DIR.KAD.OOST-VL.uittreksels@minfin.fed.be


Meer info

Contact

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies