Subsidies verenigingen

Wat?

Sinds 1 januari 2022 is er een nieuw erkennings- en subsidiereglement van kracht. Elke erkende vereniging kan subsidies aanvragen binnen een bepaald label en onder bepaalde voorwaarden. Die kan je in het reglement onderaan deze pagina terugvinden.

Hoe aanvragen?

Vul onderstaand aanvraagformulier in en bezorg het ons vóór 20 oktober terug via sport@berlare.be:

FAQ

Dien ik eerst een pre-erkenning aan te vragen?
Neen. Je kan ervoor kiezen om je te laten erkennen als projectvereniging of als ledenvereniging of het te beperken tot een pre-erkenning. Pre-erkende verenigingen genieten van de voordelen van erkende verenigingen, maar kunnen geen subsidies aanvragen.

Wanneer ben ik een ledenvereniging, wanneer een projectvereniging?
Een ledenvereniging moet kunnen aantonen dat zij werkt voor eigen leden. Dit bewijs kan worden geleverd door een verzekering voor de leden of ledenlijsten. Projectverenigingen werken projectmatig (voorbeelden zijn: buurtcomités, verenigingen die een aantal concerten/voorstellingen organiseren voor een breed publiek,…)

Welke verzekeringen moet ik hebben?
Je hebt minimaal een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen nodig. De meeste verenigingen kunnen deze gratis bekomen via https://vrijwilligersverzekering.vlaanderen.be/

Ik heb nog geen bevestiging ontvangen van de gratis vrijwilligersverzekering. Wat nu?
Je krijgt bij aanvraag steeds een email met de bevestiging dat je jouw aanvraag hebt ingediend. Neem hiervan een screenshot en laad deze op.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies