Hinderpremie bij openbare werken

Wat?

Ernstige hinder door wegenwerken kan een kleine onderneming voor zware uitdagingen stellen. Maar het kan ook een aanleiding zijn om je manier van werken tijdelijk op een originele manier aan te passen of misschien zelfs blijvend te vernieuwen.
De hinderpremie biedt wat financiële ademruimte om vindingrijk te werk te gaan. Om getroffen ondernemingen hierin te steunen biedt het Agentschap Innoveren en Ondernemen sinds 1 juli 2017 een hinderpremie van maximaal € 2.000,00 aan.

Wie komt in aanmerking?

De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen met maximum 9 werknemers die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken voor de deur. Je zaak moet daarenboven vaste openingstijden hebben.
Deze premie richt zich voornamelijk op de detailhandel (‘winkeliers’), de horeca en ondernemingen waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is.


Ernstige hinder betekent dat:
- de rijbaan geheel of gedeeltelijk wordt afgesloten;
- de werken een oppervlakte van meer dan 50 m2 hebben;
- de werken minstens 30 opeenvolgende dagen duren.

Hoe aanvragen?

Als je met je handelszaak getroffen bent, stuurt Het Agentschap Innoveren en Ondernemen je zelf een brief vóór de werken starten. Zij maken een selectie op basis van de gegevens over wegenwerken die wij als gemeente ingeven in een databank (GIPOD);
Na ontvangst van die brief vraag je zelf je uitbetaling aan via de webapplicatie www.vlaio.be/hinderpremie. Dit moet gebeuren binnen de 60 dagen na de datum van de brief.

Sluitingspremie
Werd je niet geselecteerd? Maar moet je je zaak toch voor minstens 21 opeenvolgende dagen sluiten ten gevolge van ernstige hinder door wegenwerken? Dan kan je één of meerdere sluitingspremies aanvragen (€ 80,00/sluitingsdag):
Deze premie loopt vanaf de 22e kalenderdag van de sluiting;
Je vraagt de sluitingspremie online aan via www.vlaio.be/hinderpremie;
De aanvraag moet uiterlijk op de startdatum van de sluiting ingediend worden.

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies