Wekelijkse rustdag en openingsuren

Wat?

Handels- en ambachtzaken hebben een verplichte wekelijkse rustdag, op enkele uitzonderingen na. Dat betekent dat gedurende 24 uur per week de rechtstreekse verkoop aan de verbruiker, de dienstverlening en de leveringen aan huis verboden zijn. De sluitingsperiode begint ofwel om 5 uur, ofwel om 13 uur. Ze eindigt de volgende dag op hetzelfde uur.
Je kan zelf je rustdag kiezen. Doe je dat niet, dan is de rustdag automatisch op zondag. Kies je een andere dag, dan moet je dat duidelijk en van buitenaf zichtbaar melden.
Met je handelszaak ben je ook gebonden aan openingsuren. Je zaak mag open zijn van 5 uur 's morgens tot 20 uur 's avonds. Op vrijdagen en dagen die voorafgaan aan een wettelijke feestdag mag je handelszaak open zijn van 5 uur tot 21 uur (als de feestdag een maandag is, wordt de zaterdag beschouwd als de vorige dag). Voor nachtwinkels geldt een afwijkende uurregeling zoals bepaald in de vestigingsvergunning.

Toegestane afwijkingen

Het college van burgemeester en schepenen verleent een afwijking op de verplichte rustdag op zondag 3 oktober 2021 naar aanleiding van het “Weekend van de Klant” van Comeos en Unizo.

Contact

gemeentesecretariaat:
052 43 25 07
secretariaat@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies