Vergunning voor gegiste en/of sterke dranken

Wat?

Als je gegiste en/of sterke dranken wil verstrekken en schenken, heb je een vergunning nodig. Die krijg je nadat werd onderzocht of de aanvrager voldoet aan de eisen inzake hygiëne en moraliteit:

  • voor vaste drankslijterijen: de aanvrager moet een hygiëneattest voorleggen;
  • voor vaste en reizende drankslijterijen: de aanvrager moet een moraliteitsattest voorleggen van zichzelf en van de bij hem inwonende personen die aan de exploitatie zouden kunnen deelnemen.

Uitzondering: bij gelegenheidsevenementen van verenigingen is geen vergunning nodig voor het schenken van gegiste dranken. Voor het schenken van sterke drank is een speciale machtiging nodig voor openbare sportieve, culturele en politieke manifestaties (art. 9). Je vraagt die samen aan bij je evenementaanvraag via het Eagle Evenementenloket.

Opmerking: om alcoholische dranken te verkopen die niet bestemd zijn voor consumptie ter plaatse, heb je een 'handelaarsvergunning alcohol' nodig. Het maakt niet uit of je een groothandel of kleinhandel bent. De handelaarsvergunning alcohol vraag je aan bij de dienst Douane en Accijnzen. Je kan hiervoor ook terecht bij je ondernemingsloket. 

Waar aanvragen?

Contacteer de dienst bevolking.

Contact

dienst bevolking:
052 43 25 11
bevolking@berlare.be

Berlare gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies